ploppviola

Alla inlägg under augusti 2012

Av Liljenberg - 22 augusti 2012 12:42

I dag körde jag bil till skolan för första gången o de gick bra att parkera o köra runt både där o på dagis:man vänjer sig kvickt o nu tycker jag inte att bilen är så stor(de tycker andra för alla tittar när man kommer)


Sen körde vi hem o jag fixade kvällens tacos o grejade med disk o lite annat plock i köket.


De blev en sväng på stan med Malin o Malte o Mollie så klart.

Fikade på Lövet o jag klarade att bara ta en macka med tomat,gurka ost o sallad o LOKA,hör ni loka:inte cola zero o ingen dammsugare el jättebaguette..STOLT över mig själv..Låg o tänkte i natt att de gör inget om jag bara tar en liten kaka..


Så nu är de dag tre jag klarat men de har inte hänt något på vågen men jag tycker mig känna att min kjol är liite lösare i midjan  


Iaf så var vi på Lindex o jag köpte kläder till Isac och Pontus:vars två likadana tröjor o så byxor till Pontan.Till Isac är de inte lönt o köpa då han vägrar jeans o byxor o nästan bara kör mjukis el mjuka shorts(försökt tvinga på honom jeans men nä går inte längre)        


Hade kupong på 20% så de blev bara lite över 500 för allt de  


Sen blev de Kappahl där jag köpte en jättefin färgglad tröja till Miranda   (stor men hon växer i den snart)de var 25% på den..Hittade en dösöt stickad kläning som jag vill ha till töserna men väntar o ser om dom sänker priset el har  procent på ett helt köp snart.Dom kostade 179 stycket..Mina flickor har ju rätt mycket kläder redan(ja killarna oxå för den delen)


När jag stod i kön på Kappahl ringde min mobil o de var från dagis..Fröken hade så dov låg röst så jag nästan svimmade innan hon fick fram vad de gällde(såg en olycka framför mig o tänkte snabbt är Miranda skada el ännu värre?)Usch o fy men de gällde bara att hon skrek o grät o ville hem så jag fick skynda dit o hämta henne..Efter en macka så ligger hon på soffan o sover gott...     (åh mamma jag blev ju en prinsessa:Mirres kommentar när hon såg sina flätor i morse  )


Hon sa att hon saknade mig o var jääättteeetrött


Vi gick hem i värsta spöregnet.De har regnat hela förmiddan men nu skiner solen:för mig får de gärna regna hela dagen o natten...  


Liten gladfia:   Koncentrerad


Nu ska jag fixa fram fika till Pontus som blir hämtad av Stefan(eftersom Mirrre somnade så kan jag inte väcka henne)


Trevlig dag på er/Monica

Ps denna fina teckning gjorde Miranda till sin farmor:   ds

Av Liljenberg - 21 augusti 2012 17:59

     

Suttit fyra timmar hos frissan så här blev de

Letar ny salong nu,förslag??

Av Liljenberg - 21 augusti 2012 09:51

I går började skolan för killarna igen..

Jacob på ny skola o högstadiet...stor dag! Hade gått kanonbra o han hade hängt med Axel o Kevin från sin förra klass samt Wille..Dom får gå i från skolan på rasterna o hade kilat ner o köpt läsk i kiosen här vid oss...


Dessutom var denna skolans mat MYCKET godare änn på förra o han hade ätit med god aptit..


Isac började på mellanstadiet:nya lärare o nytt klassrum..Han gillade läraren mycket o berättade hela tiden nya saker läraren sagt o gjort...


Pontus var mindre imponerad o tycker att hans fröknar är alldeles för stränga o han hade fått 6 stycken matteböcker med MÅNGA sidor i  stackars barn va!!!  De hade vat kul o träffa kompisarn aif trots att tre av hans närmsta vänner gått över till Montesori..

Klassen är stökig o rörig så de var kanske inte helt fel att den minskade trots att dom som lämnade inte var värsta "busarna"

Barn är barn men visst ska dom lyda regler o kunna sitta stilla kortare stunder men faktumet är att minst ett barn i klassen har STORA problem med att överhuvudtaget vara i en grupp, änn mindre kunna va still o ta emot information..De är ju inte barnets fel o ingen annans heller för den delen men faktumet säget att detta barnet ev skulle flytta till en bättre klass/grupp el tom skola!?

Han stör ordningen i klassen o drar med sig flera bla så blir Pontus orolig om de är stökigt omkring honom o han kan börja prata rätt ut el få svårt o koncentrera sig o fler med honom...

Pontus glömmer av vad han ska göra om de är  stökigt,tex vid frukostbordet om alla sitter o pratar med honom o berättar saker  o ljudnivån är hög så glömmer han bort att han ska äta o då får man påminna att "ät din macka" tex...

Klasserna i dag är för stora men nu är hans klass nere i 17 personer o de är ju fantastiskt bra.Dock tror jag de tillkommer fler elever efterhand..


Miranda fick äta på dagiset för första gången o först hade hon varit skeptisk o sagt att de äter inte jag men Lisbeth lyckades övertala henne o bad henne prova en liten bit.vilket resulterade i att hon åt upp allt..fiskgratäng:en av henens favisar...

Hon hade suttit som ett ljus vid samligen:jippie äntligen ett barn som kan va still  


Hon trallade glatt hem o hade massa o berätta när jag hämtade henne...


Jag påbörjade mitt "nya" liv i går..Jag orkar inte se mig själv i speglen med dessa  "skrattande" celluiter mer..Jag kommer inte i några byxor o allt sitter så tajt o fult på mig...får gömma mig i leggings o tunikor..Jag har länge velat gå ner i vikt  o nu ska de ske..de som stoppat mig(förrutom mitt sockerbegär)är att jag vet att de blir inte bara mage rumpa lår som försvinner utan även tuttarna  men jag har kommit fram till att jag kan ju inte gå runt o va tjock bara för o ha lite större bröst..Eller hur!!!


Jag gillar egentligen inte stora bröst heller(lite större änn små  )

Men de är ju trevligt o iaf fylla en vanlig bikini...

Jag var på Maxi o köpte upp tbl som ska minska hunger o öka mättnadskänslan(är de inte samma sak?)  

Samt någon sorts soppa som ska va lågt kaloriinnehåll i..Har inte provat den ännu utan började dagen med musli o afil som alltid, sen till lunch köpte jag nån nyttig macka o hade sallad tomat o gurka på:åt 4 sådana o de blev jag väldigt mätt av i ca 3 timmar.   .Då åt jag ett äpple o en banan..På kvällen gjorde jag fläskpannkaka   till familjen o en sallas till mig med italiensk salladsmix på:sallad,gurka tomat,fetaost,svamp o stekt lax:såååå gott...kom på att jag har kvar jag kan ta nu till lunch    

Jag är inte ute efter att svälta mig utan de är mer som att jag inte vet riktigt vad jag ska ersätta med???TIPS???

Sen behöver jag rensa mage o kropp på allt skit o de känns de som jag gör bäst genom att hålla nere på intaget till jag kommer in i de nya tänket..Jag vill se kilo rasa fort annars tappar jag kraft ork o lust..I går kväll i soffan var jag sur o irriterad o längtade bara efter ostbågar o iskall cola zero..De kmr jag köpa till helgen..Mitt mål är att bara dricka läsk o äta snacks fredag o lördag o inte i xl mängder utan lagom..

Vill gå ner 5 kilo tills min 35 årsdag o sen ytterligare 5 till jul..Egentligen är de inte kilona i sig utan jag vill få bort magen o rumpan främst o få de fastare...o få bort celluiter på rumpa lår mage o armar....mina armar är stora o fulla av kvisslor:hoppas de går bort för de ser ju så ofräsch ut o känns ofräscht..


I dag ska jag äntligen klippa mig o färga bort min helt gräsliga utväxt..Har ju sett o vetat länge att den är ful men jag har inte prioriterat de..Klockan 13 ska jag av där o längtar verkligen..Svärmor är snäll o kmr hit o passar Miranda o Mollie o sen går hon bort till skolan o hämtar Pontus..Isac går själv hem o Jacke likaså..


Jag har skurat lite skåp o putsat två fönster i uterummet:tar de i ettapper så jag inte ska tröttnar(såå många fönster o skåp)

Mollie sover gott i sin vagn   o nu ska jag äta luch..Ha en fin dag!!/Monica



    Isacs nya sängkläder(bilder som lovats)


Jag hade behövt vars en garderob till flickorna(har Mirres tröjor,pyjamasar,kjolar på annat ställe ändå)Jag ÄLSKAR barnkläder.:    

Söt lillfis som vaknat nu:    

Barnen(inte Jacob)i morse:  

















Av Liljenberg - 19 augusti 2012 09:46

Mitt Jotex paket innehöll bla detta:


      Sängkläderna(fotoramen på väggen o ljusslingan är köpt där tidigare)

Nu är mitt mission att få Stefan att förstå varför vi måste ha en vit sängram samt sängbord  Jag vill även ha grova bräder på väggarna som ska vitmålas:gammal hylla/byrå ska bort o jag ska in med ett pytte databord där de gärna får stå en laptopp till min 35 årsdag  fönstret ska bytas ut till ett med stor fönsterkarm att ställa blommor o nån ram..vitt givetvis.


Mollies spjälsäng kunde vat vit men nu är den ju inte de o eftersom hon inte använder den så orkar jag inte lägga krut på o målas den så ev åker den bara ut=?


Miranda låg ju hos oss till Mollie kom o nu har hon ju vanlig säng o jag tänker att Molie kan ligga hos oss tills hon får rummet klart o då blir de vanlig säng...


Sen vill jag ha vit kyl o frys då jag för årsvis sedan tröttnat på de rostfria med ständiga fingeravtryck o de går ALDRIG o ha de fint ändå...


Vitt är snyggt o praktiskt..Sen vill jag ha nytt golv i köket då de är ett gammalt parkettgolv utan yta på..Tvättar man golvet blir de tillfälligt vitt(ser ut som man spillt mjöl på de) När vi köpte huset var där tvrum i detta utrymme o köket låg i Pontus nuvarande rum

Jag tänker mig golvvärme o ett snyggt ljust klinkers..

Stefan blev väldigt trött när jag kläckte mina planer.


Då har jag 3 alternativ

1:Byra ut Stefan till en yngre piggare man  

2:Vänta o låta Stefan kläcka ideerna o tro de hans egna 

3:Nöja mig med de jag har för de finns ju dom som inte ens har mat....  


Detta fina fick Pontus till sin säng:   Stefan satte nya eluttag i hans rum i går o tog bort lösa sladdar som stört hans fru en längre tid:äntligen gjort!Jag drog bort hans gamla wallies från vägganra o snart åker rummet på renovering..

Han fyller ju 8 nu i september o har låtit meddela att han  inte är ett barn längre


Jacob o Isac har oxå fått nya sängkläder:foto kmr när jag tvättat o lagt på de.


Köpte flera lakan oxå o extra örngott..


I dag ska Jacob i väg o spela två fotbollsmatcher o Miranda gör allt för o få följa med...inte så lyckat när hon varit vaken sedan 05:30:hoppas på att hon somnar innan.

I morron börjar skolan igen o jag ska ta fram skolväskor o packa frukt,fixa hänglås till Jacob som ska ha ett skåp nu när han börjar 7:an..Jag ska lägga fram kläder till Isac Pontus,dom börjar 4:an samt 2:an..

Isac sa att han vill gå dit själv men jag ska ändå följa Ponte så vi ska på samma håll.Isac är rädd att jag ska krama honom så någon ser eller ännu värre råka kalla honom älskling:hemska tanke,vad ska kompisarna tycka    


Miranda ska va på dagis o hon längtar heela tiden.


Jag o Mollie ska påbörja projekt:storstäda hemmet(kmr alltid efter under sommaren o definitivt när man fått bebis)älskar o ha städat o röjt:gissar på att mycke saker o kläder får säga hejdå

Sen ska köket skuras,sängar ska renbäddas:dagens mission:tvätta


Ha en fin dag på er/Monica



Av Liljenberg - 17 augusti 2012 12:37

matte är inte min starka sida:jag kan räkna men inga svåra uppställningar o pi-saker   

I dag när jag stod på  kvantum o skulle köpa geischa till vinnaren i min tävling så tänkte jag att jag får ta 20 stycken o så då 4 stycken till familjen:24 stycken..Tömde typ de hyllfacket  


När jag kom hem o packade upp de slog de mig att vinnaren bara skulle ha 1 kg:alltså 10 stycken choklad..

Så nu står jag här med 14 egna geischa som jag inte var var att göra av   

   

Någon som missat att geischa är min craving??


Miranda hon var själv på dagis mellan 9:15 o 11 i dag o hon leker som hon aldrig gjort annat:anpassat sig direkt.


Jag passade på o handla o hämta paket under tiden:mycket skönt o göra de med bara Mollie..

Hämtade ut paket från jotex   med massa nya sängkläder o en fotoram:bilder kmr


Hämtade även dessa fina molo gympapåsar(rymliga o bra)Isac tyckte dom var lite tjejiga men jag sa att en väldigt cool o tuff kille hade dom på reklambilden(fanns mer tjejiga som en tjej höll)vad tycker du?    

Miranda fick post från farmor o så från bokklubben:  


PÅ väg till dagis:        

Så kärt o klä  dom likadant:så har jag gjort mycket med killarna oxå..kommer jag göra så länge Miranda vill de(hon som säger:Mollie ska ha en likadan)


  Här sitter Mirre o gungar med nya kompisen Melvin...


Farmor har varit o hämtat alla killarna o är o badar med dom på badhuset o jag hade tänkt gå ner till Lindex o shoppa till 20% men givetvis somnade min lilla Miranda i soffan o jag blev sittandes här med Mollie som oxå sover nu..Ska gå när dom vaknar..Miranda behöver tröjor för dom få hon har är för små..Hon äger nästan bara kläningar dessutom

Tänker att hon behöver en 4-5 tshirts o 2 långärmade o nån kofta  


Kappahl har 25%på ett köp i dag(för medlemmar:är du inte de så bli de i dag så får du oxå 25% avdrag på köpet)


Trevlig helg/Monica




Av Liljenberg - 16 augusti 2012 14:43

Dag 2 gick lika bra som dag 1  


Miranda leker o härjar o är med på samling o äter frukt.I dag fick hon leka ute oxå o jag gick i från en stund..

Helt ok för Mirre...


Isac följde med Alex o Petra o bada...

Jag har bara plockat o fixat mest hela dagen o i kväll blir de tacos..Ponte blev just hämtad av farmor o ska sova över där:blev inställt sist pga sjukdom.


Jacke ska först spela fotboll o sen stanna kvar o titta på när de blir match


Mollie smakade på morot o potatis i dag:betydligt godare änn gröt iaf:de märkte man  :    

  Syskonkärlek        Fundersam älskling


Har ni kollat in nya kollektionen från meandi?Inte?Då måste ni göra de o sen när ni(mest troligen)blir lika kära som jag blev så kommer ni hem till mig på visning när min kusins(blivande) fru visar kollektionen o så fikar vi på nåt gott  

Skicka meddelande vid intresse....


Ha de//Monica





Av Liljenberg - 15 augusti 2012 18:10

Då har min lilla tjej börjat inskolas på dagis:gick mycket bra o hon tyckte jag kunde stanna hemma i soffan så kunde hon gå dit helt fälv(själv)

Hon sprang in som hon varit där förrut o började åka kana o sen leka vikt i lek/kudd/busrummet  

Hon sjöng med i samlingen o mumsade frukt o allt gick så bra:vilket jag i och för sig trott de skulle göra oxå..hon har pratat MYCKET om dagis o sina flickor...


Hon ville inte gå hem ens....Men hon blev trött efteråt:   o deckade nästan på en gång vi kom hem.

I morron blir de en halvtimme till o hon får va med ute o leka oxå efter samlingen....Hon längtar!!!

              På väg till dagiset..


Massa goingar var där oxå.Jag är så glad i barn att i bland tänker jag att jag skulle jobba på dagis....


Mollie hängde med o var glad för de mesta,förrutom om någon kom lite nära hihi


Kul när de var samling för vi kom på att alla barn utom ett började på M:

Miranda,Mollie,Martin,Milo,Melker,Melvin,Malte.En liten Alice bara.Tydligen var där många på lilla avdelningen som började på just A(Alice var där i från egentligen)


Kommer bli kanonbra för Miranda:gillar hela upplägget,fröknarna o hela stället o tänket...  


Dessa fina fick jag i går   

Stefan fick en låda med favogodis o en bil(kortet  )  


Jag shoppade lite i går:inte mycket alls o på rean:     Lila tröja till Ponte o grön till Isac:båda för 75 kr(ord 99 st)

Pyjamasarna 100 kr(ord 179)Isacs strumpor 30 kr(ord 59:50)


Miranda fick inget trots upprepade försök...  


Jag bakade     i går,skulle bli fina hjärtbullar tänkte jag men tanken var god o de blev inte så bra

Så de fick bli vanliga för resten..


Jag undrar var min bebis tog vägen

Denna lilla pytthöna hittade jag på golvet ivägålandes..Tog sig ca 2 meter själv  :         Söt som socker om jag får säg de själv  


Visst ni att socker är lika beroendeframkallande som knark?Iaf så är de så...tyvärr..Jag är fast o kan inte sluta.....

Stefan är på väg till hemmakväll för o göra mig glad  Jacob:du kommer inte få i dag  )


Nästa vecka ska jag sluta på varadagarna:hjälp mig att hitta motivation o säg varför jag ska sluta tack på förhand o trevlig kväll./Monica


Ps dagen ros till ett toppetrevligt dagis o dagens ris till två av mina barn som slängt en fläkt i golvet så den gått sönder samt pajat fina legobyggnader för varandra ds

Av Liljenberg - 14 augusti 2012 09:13

dragen nu



De blev Camilla Danielsson  


Camilla,nu får du välja ditt favoritchoklad(kommer även o maila dig...GRATTIS!!!!


   

Ny Reklam

Besökstoppen

Reklam

Presentation


FEMBARNSMAMMA

Fråga mig

3 besvarade frågor

Omröstning

Är du man/kille eller kvinna/tjej?
 Kvinna
 Man

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

Gästbok

Om mig!!!

Maka till stefan ,mamma till tre prinsar födda 09 02 04 o två sessor födda 09 och 29 feb 12

Mina intressen är familjen,vänner,shopping,,inredning  

Familjen är mitt allt

Familjen är mitt allt!!!

Familjen är mitt allt


Ovido - Quiz & Flashcards